EBI header

 

 

Alkalmi felhasználó

 

 

alakalmi 

A PIN kód

A PIN kód egy 8 számjegyből álló kódsorozat melyet az interneten keresztül vásárolhat meg bankkártya segítségével a PIN kód vásárlása menüpontban.

A szerződések, szabályzatok menüpontban elolvashatnak a PIN kód igénylési feltételek. A PIN kód 1 db kerékpár kikölcsönzésére jogosítja fel a felhasználót és e kölcsönzési időtartam akalmanként maximum 10 óra lehet. A vásárolt PIN kód kezdeti ideje az első PIN kódos kölcsönzéstől indul.

 

A PIN kód díja

A PIN kód meghatározott időre szól mely szabadon választható 1 napra, 3 napra vagy egy hétre. Az 1 napos PIN kód ára 600 Ft a 3 naposé 600 Ft és az egy hetesé is 600 Ft. A PIN kód szabadon kiválasztott használati időtartama után a rendszer 30.000 Ft-ot zárol depozitként a kerékpár használatáért. A kölcsönzési díj e depozit összegből kerül levonásra. A PIN kód érvényességi idejének lejárta után - ami ugyebár a választott 1 nap, 3 nap vagy egy hét - a rendszer a depozitból levonja a kölcsönzési díjat majd a fennmaradó összeget visszautalja a felhasználó bankszámlájára.

 

PIN kódos Szerződés lezárása

A PIN kódos szerződést idő előtt lezárhatjuk ha nincs a tulajdonunkban kikölcsönzött kerékpár. Példák: Igényelünk egy PIN kódot 3 napra de az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé, hogy ez idő alatt végig használjuk a kerékpárt. Hogy a pénzünket mihamarább visszakaphassuk lezárhatjuk a szerződést melynél a rendszer levonja a depozitból a kölcsönzési díjat és visszautalja a fennmaradó összeget. Egy például 800 Ft-os kölcsönzésnél a fennmaradó 29.200 Ft-ból még a PIN kód díjával csökkentett 28.600Ft-ot kapja vissza a fehasználó.

Egy másik opció, ha a vásárolt PIN kódot mégsem használja fel úgy a Szerződés lezárása menüpontban szintén lezárhatja a műveletet, mely után a PIN kód díjával csökkentett depozit összeg (30.000 Ft pin kód díjjal csökkentett 29.400Ft) ismét elérhető lesz az Ön számára. A PIN kód díja egyik esetben sem kerül visszatérítésre.

 

Bérleti díj

 

Első fél óra 200 Ft
Második fél óra 200 Ft
Harmadik fél óra 300 Ft
Negyedik fél óra 400 Ft
Ötödik fél óra 500 Ft
Minden további megkezdett fél óra    500 Ft

Minden megkezdett fél óra kiszámlázásra kerül. A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra.


A kölcsönzés PIN kóddal
A kölcsönzést a már tulajdonunkban lévő PIN kóddal közvetlenül a vezérlő oszlopon tudjuk kezdeményezni. A Kölcsönzés PIN kóddal menüpont után adjuk meg a 8 számjegyből álló kódot majd ennek elfogadása után adjuk meg a kiválasztott kerékpár sorszámát. Ezt a dokkolóról tudjuk leolvasni. Ezután egyszeri hang és villogó fényjelzést kapunk melynél a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.

 

Mit tudok a vezérlőoszlopon csinálni PIN kóddal?

A PIN kóddal rendelkező felhasználók a következőeket tudják lekérdezni:

Egyenleg lekérdezés:

Az érvényes 8 jegyű PIN kód megadása után lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk PIN kódunk érvényességi idejét valamint hogy milyen kódú kerékpár van nálunk kikölcsönözve.

Hibajelzés:

Az érvényes 8 jegyű PIN kód megadása után hibajelzést adhatunk le az esetleges hibás dokkolóról vagy kerékpárról.

Design by misi Created By Fjood