EBI header

 

 

Rendszeres felhasználó

 

 

rendszeres

Az EBI kártya

Az EBI kártya egy egyedi azonosítóval ellátott műanyag kártya mely egy kerékpár kikölcsönzésére jogosítja fel a kártya tulajdonosát. Egy felhasználó maximum 3 kártyát birtokolhat. A szerződések, szabályzatok menüpontban elolvashatóak a bérlési feltételek. A kártyaigénylés a kártyaértékesítő helyek menüpontban található helyszíneken lehetségesek.

 

Kártya díj

A kártya igénylésének díja 600ft/kártya. Ezen felül a kártya kiváltásakor minimum 1000ft-ot fel kell tölteni minden egyes kiváltott kártyára. Minden egyes feltöltés 1 évig tartja aktívan a kártyát. A feltöltött összegből kerül levonásra a kerékpár használatának díja. Ha az egyenlegünk minuszba megy vagy érvényessége lejárt, nem tudunk kerékpárt kölcsönözni. A kártya újbóli feltöltésekor a minusz egyenleget rendezni kell majd ismét minimum 1000 ft-tal feltölteni.

 

Bérleti díj

Esztergomi magyar állampolgároknak és Esztergomban dolgozó magyar állampolgároknak napi két fél órán belüli kölcsönzés ingyenes. A két ingyenes fél órás használat nem összevonható, tehát nem váltható ki egy darab egy órás kölcsönzésre. Minden megkezdett fél óra kölcsönzésnek számít mely kiszámlázásra kerül.

Első fél óra 200 Ft
Második fél óra 200 Ft
Harmadik fél óra 300 Ft
Negyedik fél óra 400 Ft
Ötödik fél óra 500 Ft
Minden további megkezdett fél óra 500 Ft

Minden megkezdett fél óra kiszámlázásra kerül. A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra.

 

A kölcsönzés EBI kártyával

A tulajdonunkban lévő kártyával közvetlenül a dokkolónál tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. A kerékpár használatbavételéhez érintsük kártyánkat a dokkolóra felhelyezett EBI kártya olvasóhoz. Ezután egyszeri hang és villogó fényjelzést kapunk melynél a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen, az előbb említett 2 percen belül.

A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.

 

Mit tudok a vezérlőoszlopon csinálni EBI kártyával?

Az EBI kártyával rendelkező felhasználók a következőeket tudják lekérdezni:

Egyenleg lekérdezés:

Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét valamint hogy milyen kódú kerékpár van nálunk kikölcsönözve.

Hibajelzés:

Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.

Design by misi Created By Fjood